DVIGNITI SKLONJENEGA IN PORAŽENEGA SOČLOVEKA  

“Če bi to delo sprejel svobodno, bi moral za to dobiti plačilo. Toda meni je bila zaupana odgovornost kot sužnju, ki se ga ne vpraša.”
1 Kor 9,17
Prim. Biblija v pravičnem jeziku Gűthersloher 2006-2 NZ

ANGEL PONIŽNOSTI

Ponižni ljudje niso ljudje, ki bi se poniževali sami, ki BI se izmikajo vsem nalogam, ker bi se jih ne upali lotiti. To niso sklonjeni ljudje, ki bi v napačni podrejenosti razvrednotili samega sebe. Temveč so to ljudje, ki so pogumni in imajo svojo lastno resnico in zaradi tega nastopajo ponižno. Zavedajo se, da so vsi prepadi sveta tudi v njih. Zaradi tega nikogar ne obsojajo. Ker so se sklonili k zemlji svoje resnice, lahko postanejo angeli ponižnosti, ki dvigujejo sklonjene in poražene ljudi.
Anselm Grün, 50 Engel für das Jahr: Der Engel der Demut; /50 angelov za leto: Angel ponižnosti Herder Verlag

Adventni koledar 2018 je sestavil uredniški odbor Adventni koledar pod vodstvom Sigrid Grabmeier, izdaja: Wir-sind-Kirche.de;
prevod A. Smrečnik;

SPREMENIM SVOJ POGLED – vidim trpljenje in potrebe drugega

“V tistih dneh in v tistem času pustim, da Davidu zraste pravičen potomec; ta oseba bo v deželi uresničila pravico in pravičnost.”
Jer 33, 15

Prim. Biblija v pravičnem jeziku Güthersloher 2006/2 SZ

PRAVICA POSTANE TUDI PRAVIČNOST

“… Ta družba razpada v zastrašene, frustrirane in sprte posamezne dele, če gleda vsak samo na ohranjanje svoje pravice, privilegijev in svoboščin, trpljenje in potrebe drugega pa ga pustijo hladnega. Z učenjem in perfekcioniranjem spremembe perspektive položimo temeljni kamen za to, da pravica dodatno postane enaka pravičnosti. …”
Martino Monda

Zakaj pravica ni vedno pravičnost – (nem.)

Adventni koledar 2018 je sestavil uredniški odbor Adventni koledar pod vodstvom Sigri Grabmeier, izdaja: Wir-sind-Kirche.de;

PS: Povezava: Prof. na univerzi v Bernu 2016: … Ko ni volje udejanjiti pravico, ali če ni sposobnosti uresničiti pravico. … Razprava v nemščini objavljena na spletu.
Prosim za strokovni slo. prevod pravnika ali pravnico. Potem slo. prevod objavim v celoti, ker je kratek (A4) in jasen. Hvala.
https://www.philosophie.ch/philosophie/grosse-fragen/warum-ist-recht-ungleich-gerechtigkeit
prevod A. Smrečnik;