KRAJ UPANJA – PRINAŠATI SREČO IN SMEH

 

“Jaz sem dobri pastir, dobri pastir da svoje življenje za ovce. Plačani nastavljenci, ki niso pastirice ali pastirji, in ovce niso njihova lastnina, ko vidijo prihajati volka, zapustijo ovce in zbežijo – in volk raztrga ovce in jih prežene.”
Jn 10,11-12
Prim. Biblija v pravičnem jeziku Gűthersloher 2006-2 

KLOVN V ALEPPU UBIT OB ZRAČNEM NAPADU


Kot klovn je želel, da bi otroci v Aleppu za nekaj časa pozabili na vojno. Po poročanju medijev je socialni delavec bil sedaj ubit pri zračnem napadu.
24-letnik naj bi bil ubit v četrti al-Mašad med zračnim napadom, poroča oddajnik. Njegov brat ga je prepoznal. Na facebooku je zapisal: “Živel je, da bi otroke na enem od najbolj temnih in nevarnih krajih sveta osrečil in pripravil do smeha.”
Anas al Baša, ki je v Aleppu vodil skupino “Kraj upanja”, je kljub nevarnemu položaju v Aleppu odklonil, da bi zapustil sirsko mesto, piše njegov brat. Nadaljeval je s svojim delom, da bi pomagal civilistom in otrokom.

 

Spiegel 2.12.2016


Adventni koledar 2018 je sestavil uredniški odbor pod vodstvom Sigrid Grabmeier, izdaja: 
www.Wir-sind-Kirche.de;

prevod A. Smrečnik

SRCE SPREJME MIR IN GA ŠIRI

“Kjer stopite v hišo, najprej rečite: mir tej hiši.”
Lk 10,5
Prim. Biblija v pravičnem jeziku Gűthersloher 2006-2

MIROVNI POZDRAV

Šalom  – tako se pozdravljajo ljudje v Izraelu – pomeni: mir. Hebrejska beseda pomeni celosten mir: mir v srcu, mir z Bogom, mir za dušo, mir za telo, mir za življenje z vsem, kar smo in imamo. Kako čudovit pozdrav! Jezus je poslal svoje učence in jim naročil, da naj ta mir ponesejo v hiše: šalom tej hiši! Učenci naj bodo njegovi poštarji. Kajti Jezus je edini, ki dejansko lahko podari ta mir. Jezus pa dobro ve, da se ta mir začne v srcu: kjer srce sprejme dar tega miru, tam se razširi po vsem življenju.

Adventni koledar 2018 je sestavil uredniški odbor pod vodstvom Sigrid Grabmeier, izdaja: www.Wir-sind-Kirche.de;
prevod A. Smrečnik