UPANJE IN USMILJENJE OSVOBAJA

Hvala Živemu Bogu Izraela, ker je obiskal svoje ljdustvo in ga osvobodil. Ravna usmiljeno med našimi očeti in materami in se spominja svoje svete zaveze. 
Lk 1, 68, 72
Prim. Biblija v pravičnem jeziku Gűthersloher 2006-2

 

OBLJUBLJENA DEŽELA

 
Na Terri živi približno 70-80 oseb. Večinoma so matere s svojimi otroci, ki – prihajajo iz revnih cest – so bili tukaj sprejeti. Vsi odrasli in tudi nekateri otroci so HIV-pozitivni ali pa že zboleli za AIDS-om. Od otrok so nekateri inficirani. Vse redno medicinsko oskrbujejo, pri čemer brazilska država prevzame tudi stroške drage medikacije. Kolikor dolgo bolezen to dopušča, vsi vDeželi obljube oblikujejo svoj dan vsaka družina svobodno po svojih potrebah. Večina nujnih del (negovanje otrok, kuhanje, peka, umivanje, nasad zelenjave, negovanje vrta, opravki idr.) opravijo prebivalci te Dežele sami. Vsi otroci obiskujejo otroški vrtec ali pa šolo. Kolikor mogoče se vsi odrasli izobražujejo še naprej.

Terra da Promessa  je eden od krajev, ki ju oskrbuje od Lisette in Peter Eicher ustanovljena organizacija pomoči za Aids „Stern der Hoffnung / Zvezda upanja“.

Adventni koledar 2018 je sestavil uredniški odbor pod vodstvom Sigrid Grabmeier, izdaja: www.Wir-sind-Kirche.de;
prevod A. Smrečnik
 
Priporočam poslušanje in ogled pogovora z našo Alenko Rebula na RTV Slo. v arhivu, ki je bil dec.2018.